Escoltar

Benvinguda

orfilaBenvinguts a la pàgina web del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears (UIB). El departament està ubicat a l’edifici del Campus de la UIB que duu el nom d'un dels científics pioners en el mon de la Toxicologia i la Química Mèdica, Mateu J. Bonaventura Orfila i Rotger (1787-1853) metge i químic menorquí, nascut a Maó i que va ocupar la Càtedra de Química de la Facultat de Medicina de la Universitat de Paris des de 1823 fins a l'arribada de la revolució de 1848.

El departament desenvolupa la seva tasca docent als estudis de Grau de Química de la Facultat de Ciències i al Màster i Doctorat en Ciència i Tecnologia Química. El departament participa amb altres 18 universitat espanyoles Màster i Doctorat Interuniversitari en Química Teòrica i Modelització Computacional i al Programa de Química Orgànica en la industria Químico-Farmacèutica.

En el departament s'integren grups d'investigació que treballen en aspectes diversos de la química (Química Biològica, Química Biomèdica, Química Supramolecular, Síntesis y Catàlisis asimètrica, Enginyeria Agroalimentaria, Automatizació de laboratori i Química del Medi Ambiental) amb projectes d'investigació finançats per diverses institucions públiques i privades.

Al departament hi és la Cátedra MAPFRE de prevenció de riscos laborals.