Escoltar

L’empresa Sanifit obté 72 milions d’euros per al desenvolupament d’un medicament.

Sanifit fou fundada per el Professor Titular del Departament de Química Joan Perelló i el Professor Associat Bernat Issern, que ocupen els càrrecs de CEO i Director Associat respectivament.

L’empresa Biofarmacèutica, centrada en el tractament per a trastorns progressius de la calcificació cardiovascular, ha anunciat la finalització d’un procés de recaptació de fons privats d’un total de 72,2 milions d’euros (USD 80,9 milions).

El finançament consisteix en una ronda Sèrie D de 55,2 milions d’euros, liderada per Caixa Capital Risc d’Espanya, a més d’una capitalització de bons convertibles de 17 milions d’euros. La recollida de fons, que és la més gran completada per una empresa de biotecnologia a Espanya, va ser aprovada pels nous inversors Colom Venture Partners i Alta Life Sciences, a més d’un consorci internacional d’accionistes existents, inclòs Lundbeckfonden Ventures (Dinamarca), Ysios Capital (Espanya), Forbion Capital Partners (País Bajos), Gilde Healthcare (País Bajos), Andera Partners (França), HealthEquity (Espanya) i diversos particulars.

Els ingressos permetran a Sanifit accelerar encara més el desenvolupament clínic d’un dels seus candidats principals, SNF472, per al tractament de l’arteriopatia urèmica calcificada (AUM). La afecció, també coneguda com calcifilaxis, es una malaltia rara i devastadora que causa la mort d’aproximadament el 55% dels pacients en el primer any de diagnòstic, degut a una greu calcificació cardiovascular que bloqueja els vasos sanguinis petits en la pell i els teixits adiposos.

El Dr. Joan Perelló, Director Executiu de Sanifit, va comentar: “Creiem que aquesta recaptació de fons representa un recolzament significatiu tant per a la nostra tecnologia com per al nostre objectiu que no es altre que ajudar als pacients que pateixen afeccions debilitants relacionades amb la calcificació vascular progressiva, en particular la calcifilaxis. Estam encantats amb el suport mostrat per un conjunt d’inversors del camp de la salut altament reconeguts a España i tota Europa. Esperem poder finalitzar els plans per al assajos de fase tres en pacients amb calcifiliaxis, que començarà aquest any.”

Data de publicació: 28/06/2019